5 Ekim 2011 Çarşamba

HUMUS


Humus, iskenderun, Adana, Gaziantep gibi illerimizde çok sevilen, yemeklerden biridir. Humus, Arapça'da "nohut" anlamına gelmektedir. Bunun için bu yemeğe " tahinli nohut ezmesi " demek daha doğru olur. Yapılır yapılmaz hemen yenmesi gereken bu yemek birkaç şekilde hazırlanabilir.
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı tahin
1 fincan zeytin yağ
2 adet limon
3 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 fincan su
maydanoz
2 kaşık tereyağ
YAPILIŞI
Nohutlar bir gece önceden tuzlu, ılık suda ıslatılır.
Ertesi gün bol suda haşlanıp, süzülür ve kabukları soyulur.
Soyulan nohutlar1 fincan su ilavesiyle robotta çekilir.
Ayrı bir kapta tahin,limon suyu, kimyon, ve tuz karıştırılır.
Nohutlar sosa eklenerek iyice karıştırılır.
Karışıma zeytinyağı eklenerek, son kez karıştırılır.
üzerine 2 kaşık tereyağ eritilip pul biber ilave edelim humusun üzerine gezdirelim maydanozla süsleyin servise hazırdır.
AFİYETOLSUN


2 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

ellerinize sağlık tek başına bile afiyetle yiyebileceğim bir meze:)çok severim
sevgiler

** ZEL ** dedi ki...

Ay o nasıl bir görüntü öyle,bol yağlı,nasıl çekici gözüküyor :)
Ellerine sağlık canım..
Afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..