20 Aralık 2011 Salı

BAKLAVA YUFKASI İLE KADAYIF SARMA



BAYRAMDA YAPTIĞIM TATLI YENİ YAYINLAMA FIRSATI BULUYORUM

MALZEMELER 1 paket baklavalik hazir yufka
1 paket 250 gr. tereyag
500 gr. tel kadayif
2 su bardagi ceviz ici veya dövülmüs findik ici
serbeti icin.
5 su bardagi tozseker
5,5 su bardagi su
yarim limon
YAPILISI
Önce serbetimizi hazirlayalim su ve sekeri ocaga koyup kaynatalim kaynadiktan sonra limonunuda koyup bir 5-10 dakika daha kaynatip altini kapatip sogumaya birakalim.simdi tel kadayiflarimizi elimizle kopararak incecik yapalim ardindan tereyagimizi eritip yarim bardak kadarini ayiralim üzeri icin kalanini kadayiflarin üzerine döküp harmanlayalim.Daha sonra dikdörtgen yufkalarımızdan iki tanesini alip tezgaha serelim bir ucuna kadayıf koyalım sonra ceviz ici veya findik icimimizden üzerlerine serpelim. yufkalarımızi kenarindan tutarak yavas yavas rulo yapalim ama cok sıkı sarmayalim sarma islemini bitirdikten sonra 2 parmak boyunda keselim daha sonra yaglanmis bir tepsiye kestigimiz yerleri yukari bakacak sekilde yanyana dizelim hepsine ayni islemi uygulayalım sonra kalan tereyagimizdan üzerlerine gezdirelim 200 dereceye ayarlanmıs fırında üzerleri kızarana kadar pisirelim Firindan cikarinca sogumus olan serbetimizi tatlimizin her tarafına dökelim soguduktan sonra

3 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

ellerinize sağlık,nefis görünüyor..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Cevverim; eline sağlık tatlım da sen fazla kaçırmadın dimi bundan yeme işini:)))))))))) Sevgiyle kal..

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Müjgancım; sana yine Cevver dedim nolur kusura bakma, benim yandaki bloglarda altalta duruyorsunuz, bir de ikinizin blog ismi de keyif'li olunca karıştırıyorum:)))))