yazın yapmıştım yayınlamakta geciktim ,çok güzel oluyor kabak çiçeği bulursanız deneyin
malzemeler
15 adet kabak çiçeği
1 kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
maydanoz 1 tutam
yapılışı
Tuz, karabiberpirinçleri bir kâsede ıslatıp 20 dakika bekletin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup incecik doğrayın,baharatları ve salçayı maydanozu yağı pirince ekleyip karıştırın. Çiçekleri yıkayıp, saplarını koparalım ve içinde bulunan sarı kısmı çay kaşığı yarmıyla çıkaralım.
. Kabak çiçeklerinin ağzını parmağınızla açıp iç malzemeyi çay kaşığı ile doldurun ve uçlarını kapatıp ağız kısmı yukarı gelecek şekilde tencereye yan yana dizin.
Dolmalara su ekleyip( çok su koymayın ) üzerine 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. 20 dakika kadar pişirip ocağı kapatın. En az 1 saat dinlendirip ılık ya da oda sıcaklığında servis yapın.
3 yorum:
annem yapardı. Çocukluğumda kalmış bir lezzet. Ellerinizesağlık:))
Cevvercim; soğanı kavurmazsak biraz, çiğ kalmaz mı o kadar kısa pişirme ile? Sanki ha? Neyse, konuşuruz nasılsa, ellerine sağlık canikom. Sevgiler..
Hayatım pardon, sana yanlışlıkla Cevver dedim, Müjgan olduğunu bile bile:)))) Kusura bakma, ellerine sağlık tekrar..
Yorum Gönder