TIRTIL KURABİYE:
125 gr tereyağı yada margarin
1 çay b. sıvıyağ
2 yumurta
1 su b. pudra şekeri
1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya
alabildiği kadar un
arası için:
reçel, marmelat
süslemek için:
hindistan cevizi
çikolata sos tarife göre pişirin
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kasesinin içine un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi koyup karıştırın. Daha
sonra un ve kabartma tozu ekleyerek hamuru hazırlayın. Tırtıl kurabiye kalıbının içine hamuru koyarak parmak şeklinde kurabiyeler sıkın. Tepsiye dizin. 170 derecede çok kızartmadan pişirin. İki kurabiyeyi reçel veya marmelatla birleştirin. Soğuduktan sonra uçlarını erimiş çikolata sosuna ardından da hindistan cevizine batırın. Tabağa dizin.
afiyet olsun
8 yorum:
ahhhh annem ne cok yapardı bunlardan:) gerilere goturdun beni canım,
ellerine saglık sunum da cok guzel.
Operim cok
harika görünüyor eminim çayın vazgeçilmez arkdaşları arasında olur:-)))
teşekkürler figencim bende çok severim biraz uğraştırıcı ama tadı güzel :)
ahlamdan evet canım çayla harika oluyor :))
ellerine sağlık çok güzel göörünüyor
Tek kelimeyle harika olmuş görüntü süper..
çok güzel olmuş ellerine sağlık canım bizim evdekilerde çok seviyor özellikle anneciğim caya batırıp yemeğe bayılıyor.
nefis olmuş.ellerinize sağlık.
teşekkürler arkadaşlar :))
Yorum Gönder