28 Mart 2012 Çarşamba

HAŞHAŞLI PRENSES TATLISI

blogcu arkadaşlarla baharda buluştuğumuzda tattım bu güzel lezzeti o günden bu yana aklımda bu güzel lezzetli tatlıyı yapmak ve sonunda yaptım tadanlar çok beğendiler
baharın tarifini aynen uyguladım isterseniz arkadaşımın blogunu ziyaret edip diğer tariflerine bir göz atın http://cafeportakal.blogspot.com/
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2 paket vanilya100 gr tere yağ
1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Yarım paket toz şanti ben 1 paket koydum

2.Muhallebi:
1 paket
SüT
Yapılışı:1 litre süt,şeker,haşhaş tohumu ve unu tencereye alın.Çırpma teli ile iyice karıştırın.Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan indirdikten sonra içerisine vanilya,tere yağ ve toz şantiyi ekleyin.Mikser ile 5 dk çırpın.2.muhallebi için Creme Ole paketteki tarife göre soğuk süt ile çırpın.Diğer muhallebinin üzerine ekleyerek mikser ile 5 dk daha karıştırın.Servis edeceğiniz kaselere paylaştırın
.AFİYETOLSUN

8 yorum:

bırtutamkekik dedi ki...

mmm...
misss miss.:)
hemm hafif hem leziz..
ellerine sağlık canım..
haşhaşın bu uyumlu haline bayılıyorum.
nereye olursa yakışıyor.
sevgiler canım...

Peygamberim İzinden dedi ki...

Güzel bir tarife benziyor en kısa zamanda denemem lazım :)
Ellerinize sağlık.

Nigar SARGIN dedi ki...

Nefis görünüyorrr müjgan ablacım tadını merak ediyorummm açıkçası baharın davetinde görmüştüm çok ilgimi çekmişti denemek isterim ellerine sağlıkk;)

Marifetane hobi dedi ki...

Tarif için teşekkürler canım ellerine sağlık birazdan yayında olur..yeni tariflerde gönderebilirsin..sevgiler.

Böğürtlen Taneleri dedi ki...

çok güzeller ellerine sağlık.

ihlamurcum dedi ki...

Müjgancım, bunu bende denemek istiyorum.Bahar ne de güzel yapmıştı, seninde ellerine sağlık canım, nefissss

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım ilk fırsatta inş ben de yapmak istiyorum sevgiler.

canım sık uğrayamıyorum kusura bakma gündüz tüm gün dükkandayım gece de elimden geldiğince dolaşmaya çalışıyorum:))

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Ne güzel bir gün ve ne muhteşem lezzetlerdi onlar değil mi Müjgancım.. Ellerine sağlık, ne iyi etmişsin..