24 Mayıs 2012 Perşembe

MİLFÖYLÜ-YUFKALI BÖREK

http://www.lutenitsa.blogspot.com/ TARİFİ BURADAN ALDIM TEŞEKKÜRLER NİGARCIM aynen paylaşıyorum
Malzemeler:
  • 15 adet milföy hamuru, ben 20 tane kullandım tepsim büyük
  • 2 adet yufka, ben 3 kullandım 1,5 alta 1,5 üste 
İç Malzemesi:
  • 1 kg pırasa
  • 1 su bardağından fazla lor peynir
  • Pulbiber,karabiber,tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu(soda)
  • Yapılışı:

    Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.Üzerine her tarafını kaplayacak şekilde milföy hamurlarımızı diziyoruz.Diğer tarafta küçük küçük doğradığımız pırasaları kavurmak için tenceremize alıyoruz.Sıvıyağ ekleyip bir süre öldürdükten sonra salça ve baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.Lor peynirini de ekleyip iyice harmanlıyoruz.Birinci yufkamızı mülföylerin üzerine parçalayarak diziyoruz.Hazırladığımız içi yufkaları örtecek şekilde döşüyoruz.İkinci yufkayı da parçalayıp iç malzemenin üzerine seriyoruz.En son kalan milföyleride üzerini kapatacak şekilde yerleştiriyoruz.Bıçakla karelere böldüğümüz böreğin üzerine hazırladığımız sosu döküp buzdolabında 2 saat kadar bekletiyoruz.Daha sonra 175 C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz AFİYET OLSUN 

5 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Kuzenimde benzerini yedim, bayıldım.Eline sağlık,Müjgan.

tarih84 dedi ki...

woowww süpper yazdım köşeye deneyeceğim:))

Unknown dedi ki...

eline sağlık canım. afiyet şeker olsun. hayırlı kandiller diliyorum

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık canım afiyetler olsun ben de deniyorum böyle zaman zaman.
özellikle de makarna börğini yaparken üç alta üç üste araya makarnalı malzeme nefis oluyor.sevgiler hayırlı kandiller.

Nigar SARGIN dedi ki...

Ellerine sağlık ablacım beğenmene çok sevindim sevgilerimle;)