26 Temmuz 2012 Perşembe

BOYOZ


izmirimizin meşhur boyozunu evde yapmayı denedim  oldu ama satılanlar kadar değil ( tadında problem yok   ) küçük oldu hamurları daha büyük koparırsam  tam olur diye düşünüyorum ikicinci denememde daha güzel olacak 



MALZEME  ve YAPILIŞI

 1kg un 2.5 tatlı kaşıgı tuz yarım tatlı kaşıgı şeker.Malzeme ve ölçü bu siz ister azaltın ister çogaltın.Unu bir kaba mutlaka eleyin tuzu ve şekeri ekleyip karıştırın,ılık suyla özlü bir hamur yogurun.

Hamuru  15 dk dinlendirin dinlenen hamuru yuvarlayıp kalınca bir silindir haline getirin.silindirden kahve fincanı büyüklügünde parçalar koparın,ve parçaları yuvarlayıp top şekline getirin.üzerini naylonla örtüp 15 dk dinlendirin.

Dinlenen topları meyve tabagı büyüklügünde merdaneyle açın ve arkasını önünü sıvı yagla elinizle sürerek yaglayın.Beşer beşer üst üste tabaga sıralayıp 15 dk dinlendirin.

Tabaktan hamurları birer birer alıp tekrar merdaneyle birazdaha açın üzerine sıvı yag sürüp elinizle çekerek açın.üzerini yaglamak için bir kaseye koydugunuz sıvı yaga parmaklarınızı batırarak yukardan damlatarak hertarafını yaglayın.

Mektup zarfı şeklinde katlayıp rulo yapın.ruloları tepsiye sıralayıp üzerini naylonla örtün 15 dk sonra işaret ve başparmagınızla roloları burkarak 4 parmak genişliginde parçalar koparın parçaları parmaklarınızı birleştirerek altan ve üstten bastırarak yuvarlak hale getirin.
Tepsiye dizin 200 derecede altı ve üstü kızarana dek pişirin

AFİYETOLSUN






11 yorum:

Fatma dedi ki...

Eşim boyozu çok sever ona bir sürpriz yapabilirim ama ne kadar zahmetliymiş, benim gibi sabırsız biri için çok fazla, not aldım bir gün denerim muhakkak, sevgiler ve iyi Ramazanlar:)

Ada Deniz dedi ki...

çok meşakatliymiş:)))eskiden yerdim boyoz ama yıllar var ki hiç ağzıma koymadım. Eh serde kilo sorunu da olunca insan bir adım daha uzak duruyor bunlara...ellerine sağlık:)))

İhlamurcum dedi ki...

Banada zor geldi,en iyisi sen yap Mujgancim , biz gelip yiyelim.Eemegine ,eline saglik

tarih84 dedi ki...

heyyyt be breee işte budur budur İzmirli bir bloğun en kral tarifidir:) Helal olsun ablacım sana:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm nefisler..sevgiler,hayırlı cumalar

nergis mevsimi dedi ki...

Bizim hemen her kahvaltımızda boyoz oluyor ama evde aynı lezzeti tutturabilir miyim,pek emin değilim.Bizimkiler boyoz alınan fırını bile seçiyor,her fırınınkini yemiyorlar.Gene de elimizde bir tarif olsunda :) Paylaşımın için teşekkürler,eline sağlık.

Nigar SARGIN dedi ki...

Oyyy ellerine sağlık ablacım nefis görünüyor ;))

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

teşekkürler nigarcım :))

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

fadiş zahmetli ama dene bir gün :))sevgiler

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

ada deniz bendede var kilo sorunu ama arada kaçırıyoruz dikkat etmek gerek haklısın canım :)

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

ıhlamurcum dilekcim ne demek memnuniyetle yaparım buyur gel arkadaşım

nergis mevsimi ben teşekkür ederim güzel yorumun için :)

fatoşunmutfağından sağol canım sanada hayırlı cumalar

tarih 84 handanım tşkler ablacım :)