1 Ağustos 2012 Çarşamba

LİMONLU CHEESECAK


Malzemeler:

Tabanı için:
2paket eti burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı bal

/////////////
200 gram labne peyniri
1su bardağı süzme yoğurt
1 kutu krema
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 vanilya
1 adet limonun kabuğu, ince rendelenmiş
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı un 

ÜZERİ İÇİN 

1,5 su bardağı su 

2 kaşık nişasta
1 limon kabuğu renedesi ve suyu
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı limon oralet




Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirin un gibi olsun . erimiş tete yağ ve balla karıştırın kelepçeli kalıbın tabanını yağlı kağıt kaplayıp büsküvileri döküp bastırın

Labne peyniri, yoğurt,krema,nişasta,un, şekeri ve bir çırpma kabında yumuşak kıvama gelinceye kadar çırpın.mikser çok hızlı devirde çalışmasın

  limon kabuğunu ve suyunu ekleyin karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin çırpın
Karışımı önceden hazırlanmış bisküvili yüzeyin üzerine dökün ve fırında yaklaşık 1 saat boyunca150, 160 derecede pişirin. Sonra, fırından alıp soğumaya bırakın.
kenarlar sert ortası hafif sallanıyorsa pişmiştir

Pişirirken yanına ısıya dayanıklı su dolu bir kap yerleştirip öyle pişirin çatlamasını önlüyor.çok çırpıldığındada çatlama olurmuş

Limon sosun hazırlanışı:

tüm malzemeleri karıştırın kaynayana kadar pişirin ılımaya yakın kelepçeli kalıptaki kekin üzerine dökün 5 saat en az dinlensin (çok yoruldu) sonra servis edin

AFİYETOLSUN


4 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor:)))

ihlamurcum dedi ki...

Yaza yakışan bir şıklık olmuş,Müjgancım.Eline sağlık.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

En sevdiğim tatlılardan biridir. Cheesecake'in nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

Nigar SARGIN dedi ki...

Oyyy nefis ne zamandır limonlu cheesecake tarifi arıyordum aramama gerek kalmadı ellerine sağlık ablacım;))