limonlu parfeyi kursta öğrenmiştim yaz sıcaklarında dondurma tadında harika bir tatlı
Malzemeler:
1 paket krem şanti( 2 poşet)
1.5 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 limon
Yapılışı:
Kremşantiyi sütle birkaç dakika çırpıp dolaba kaldırıyoruz.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.Limonları sularını sıkıyoruz.kabuklarını rendeliyoruz Bunları da yumurta-şeker karışımına ilave edip karıştırıyoruz.Dolaptan hazırladığımız krem şantiyi çıkarıp bu yumurtalı karışıma ekliyoruz ve çok az karıştırıp yumurtalı karışımın köpüğü sönmemeli kalıba döküyoruz 1 gece difrizde bekletiyoruz.ertesi gün yada ne zaman yerseniz o zaman ters çevirerek kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz,
AFİYETOLSUN
1 yorum:
ımm harika görünüyor birde limon aromalı ellerine sağlık canım :)
Yorum Gönder