28 Ağustos 2012 Salı

LİMONLU PARFE




limonlu parfeyi kursta öğrenmiştim  yaz sıcaklarında dondurma tadında harika bir tatlı 


Malzemeler:

1 paket krem şanti( 2 poşet)

1.5 su bardağı süt

3 yumurta

1 su bardağı toz şeker

2 limon


 


Yapılışı:
Kremşantiyi sütle birkaç dakika çırpıp dolaba kaldırıyoruz.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.Limonları  sularını sıkıyoruz.kabuklarını rendeliyoruz Bunları da yumurta-şeker karışımına ilave edip karıştırıyoruz.Dolaptan hazırladığımız krem şantiyi çıkarıp bu yumurtalı karışıma ekliyoruz ve çok az karıştırıp yumurtalı karışımın köpüğü sönmemeli kalıba döküyoruz 1 gece difrizde bekletiyoruz.ertesi gün yada ne zaman yerseniz o zaman ters çevirerek kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis ediyoruz

parfe, servis yapılmadan, 15 dakika önce dondurucudan alınıp, buzdolabının normal rafına indirilir.
AFİYETOLSUN 



1 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

ımm harika görünüyor birde limon aromalı ellerine sağlık canım :)