MALZEMELER
1 kilo kuzu eti
2 bardak pirinç
kuru nane
tuz
yağ
YAPILIŞI
etlerimizi yumuşayana kadar haşlayalım sonra süzelim yıkadığımız pirincimizi yağ koyduğumuz tencerede kavuralım tuzunu koyup suyunu verelim az tıkırdasın suyunu çok çektirmeyin sonra borcama dökün pilavı üzerine bir tutam kadar kuru nane serpin etleri sıralayayın 240 derece ısınmış fırında etler kızarana kadar pişirin sıcak sıcak soğumada servis edin
not: isterseniz kuru nane yerine taze nanede koyobilirsiniz
afiyet olsun
5 yorum:
ellerine sağlıkkk
canım benim bayılırım ama diyetteyim epeyce uzağım bu güzelliklere:)))
son etkinlik fotolarında kilo vermişsin gibi geldi bana yanılıyormuyum:)
Hımm göçmenlerin vazgeçilmez lezzeti ellerine sağlık ablacım;)
Nigar gibi, biz de Göçmeniz Müjgancım ve aynen annem de bol naneli ve bol taze soğanlısını yapardı bunun. Bayılırdık tabii. Nostalji yaşattın bana arkadaşım, ellerine sağlık, yüreğine de tabii:)
örgü çantam :çok teşekkürler azda olsa verim canım :)
serapcım ,nigarım bendede var göçmenlik annem rahmetli göçmendi yapardı bayramlarda özellikle tepsiyle ortaya kohyulur ayrı tabak falan olmaz daldır kaşıkları ne günlerdi hey gidi günler
Yorum Gönder