7 Kasım 2012 Çarşamba

KUZU KAPAMA

MALZEMELER
1 kilo kuzu eti 
2 bardak pirinç 
kuru nane
tuz
yağ
YAPILIŞI
etlerimizi yumuşayana kadar haşlayalım sonra süzelim  yıkadığımız pirincimizi   yağ koyduğumuz tencerede kavuralım tuzunu koyup suyunu verelim  az tıkırdasın suyunu çok çektirmeyin sonra borcama dökün pilavı üzerine bir tutam kadar kuru nane serpin etleri sıralayayın 240 derece ısınmış   fırında etler kızarana kadar pişirin sıcak sıcak soğumada servis edin 
not: isterseniz kuru nane yerine taze nanede koyobilirsiniz
afiyet olsun

5 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlıkkk
canım benim bayılırım ama diyetteyim epeyce uzağım bu güzelliklere:)))

son etkinlik fotolarında kilo vermişsin gibi geldi bana yanılıyormuyum:)

Nigar SARGIN dedi ki...

Hımm göçmenlerin vazgeçilmez lezzeti ellerine sağlık ablacım;)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Nigar gibi, biz de Göçmeniz Müjgancım ve aynen annem de bol naneli ve bol taze soğanlısını yapardı bunun. Bayılırdık tabii. Nostalji yaşattın bana arkadaşım, ellerine sağlık, yüreğine de tabii:)

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

örgü çantam :çok teşekkürler azda olsa verim canım :)

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

serapcım ,nigarım bendede var göçmenlik annem rahmetli göçmendi yapardı bayramlarda özellikle tepsiyle ortaya kohyulur ayrı tabak falan olmaz daldır kaşıkları ne günlerdi hey gidi günler