13 Şubat 2013 Çarşamba

BAL PARMAK TATLISI

her zaman yaptığım bir tatlı ama yayınlamamışım  blogta  çok çabuk şipşak yapılabilen hafif bir tatlı

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 çay kaşığı karbonat
4,5 su bardağı un
üzeri için 1 su bardağı irmik

şerbet için
4 su bardağı  şeker 5 su bardağı su
çeyrek limon suyu
YAPILIŞI
öncelikle şerbetimizi kaynatalım soğusun  çok kıvamlı bir şerbet olmasın
yumurta,şeker ,sıvı yağı karıştıralım un, vanilya ,karbobatı koyup yoğuralım  parmak şekli verip  irmiğe bulayıp yağladığımız tepsiye dizelim 180 derece ısınmış fırında pişirelim  kızarınca fırından alalım soğuyan şerbetimizi kepçeyle üzerlerine dökelim

NOT yumurtalar büyükse 5 bardakta un alabiliyor
bu ölçülerde büyük bir tepsi çıkıyor 45 tane falan oluyor  isterseniz ölçüleri azltarak yapabilirsiniz
afiyet olsun

Hiç yorum yok: