MALZEMELER
1 tane çupra (siz kaç kişiyseniz okadar:)
1 soğan,1 domates,1 patates,sarımsak zeytin yağ,tuz 2 tane defne yaprağı
YAPILIŞI
çupraları aldığınız yere temizletin eve gelince girin mutfağa bir güzel yıkayın soğanı soyun yağladığınız kiremetin üzerine kalın halka şeklinde kesin onun üzerine patatesi dilimleyin onu biraz ince dilimleyin,soyduğumuz sarımsakları koyalım balığı zeytin yağ sürüp tuzlayalım defne yaprağını bir tanesini 2 diş sarımsakla beraber balığın içine yerleştirelim.domatesi dilimleyip kiremitin kenarlarına sıralayalım üzerine folyo kapatın 180 derece ısınmış fırında 15,20 dakika pişirelim sürenin sonunda folyoyu alaıp balığın kızarmasını sağlayalım sonraaa yanına bol salatayla tüketelim (ben öyle yaptım )
NOT :BALIK SAYISINA GÖRE DİĞER MALZEMELERİ ÇOĞALTIN
AFİYET OLSUN
3 yorum:
canım Ellerine sağlık nefis görünüyor
Denizden babası çıksa yiyenlerdenim ben.. Bir de çuprayı levreğe tercih edenlerden:) Ellerine sağlık Müjgancım..
Çupranın yeri her zaman ayrıdır bende de. Ellerinize sağlık müjhan hanım. :)
Yorum Gönder