26 Mart 2013 Salı

KİREMİTTE ÇUPURA (ÇUPRA)

MALZEMELER
1 tane çupra (siz kaç kişiyseniz okadar:)
1 soğan,1 domates,1 patates,sarımsak zeytin yağ,tuz 2 tane defne yaprağı
YAPILIŞI
çupraları aldığınız yere temizletin  eve gelince girin mutfağa  bir güzel yıkayın soğanı soyun yağladığınız kiremetin üzerine kalın halka şeklinde kesin  onun üzerine patatesi dilimleyin onu biraz ince dilimleyin,soyduğumuz sarımsakları koyalım balığı zeytin yağ sürüp tuzlayalım defne yaprağını  bir tanesini 2 diş sarımsakla beraber balığın içine yerleştirelim.domatesi  dilimleyip kiremitin kenarlarına sıralayalım üzerine folyo kapatın 180 derece ısınmış fırında 15,20 dakika pişirelim sürenin sonunda folyoyu alaıp balığın kızarmasını sağlayalım sonraaa yanına bol salatayla tüketelim  (ben öyle yaptım )
NOT :BALIK SAYISINA GÖRE DİĞER MALZEMELERİ  ÇOĞALTIN
AFİYET OLSUN 

3 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım Ellerine sağlık nefis görünüyor

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Denizden babası çıksa yiyenlerdenim ben.. Bir de çuprayı levreğe tercih edenlerden:) Ellerine sağlık Müjgancım..

yemek tarifleri dedi ki...

Çupranın yeri her zaman ayrıdır bende de. Ellerinize sağlık müjhan hanım. :)