19 Mayıs 2013 Pazar

ÇORBALI SEBZELİ TAVUK


 Malzemeler
   6 adet tavuk kalça
    1 adet kabak
   1 adet havuç
   1 paket krema
    1 paket kremalı  mantar çorbası
    Üzeri İçin:
•   1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Tavuklar yıkanıp süzülmeye bırakılır. Suları süzüldükten sonra istenilen baharat ve bir miktar yağ ile tavuklar harmanlanır ve fırın tepsisine yada borcama dizilir. Havuç ve kabak rendenin iri tarafıyla rendelenir ve suları iyice sıkılarak dizdigimiz tavukların üst tarafına eşit miktarda serpiştirilir. Daha sonra bir paket kremalı mantar çorbası tavuklarin üzerine dökülür ve en üste de krema eşit miktarda yayılır. 
Önceden ısıtılmış 200 °C fırında 25-30 dk. pişirin. Kabı fırından çıkarıp, tavukların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında tekrar 5 dk. daha tutup çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.


1 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

mantar çorbalı yemekleri çok beğeniyorum ellerine sağlık..sevgiler..