MALZEMELER
yarım kilo dana kuşbaşı
yarım kilo mantar
1 adet havuç
1 adet patates
1 soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
tere yağ
ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri
domates
biber
KREP MALZEMELERİ
2 adet yumurta
2 Su bardağı süt
1,5 bardak un
tuz
1 çay kaşığı karbartma tozu
Yapılışı
Düdüklü tencerenize 1 kaşık yağı ve eti beraberce koyup suyunu bırakıp çekene kadar kavurun dana eti olduğu için üzerine 1 çay bardağı sıcak su ekleyip yaklaşık 10 dakika haşladım Üzerine doğranmış kuru soğanını ekleyip kalan 1 kaşıktereyağı ekleyip kavurdum. küp küp doğranmış havuç ve patatesi doğradığınız mantarları da ilave edin ve soteleyin. Üzerine tuz ve baharatları ekleyip çok az bir miktar su ilave edip kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika düdüklüde pişirin ve . Kebabı tabağa alıp hafif soğumasını bekleyin.
Bu arada kreplerinizi hazırlayın malzemelerle boza kıvamında bir karışın hazırlayın peçeteyle yağladığınız krep tavası yada normal teflon tavaya bir kepçe döküp pişirin çevirip diğer yüzünü pişirin
. Bir kaseye krebinizi koyun ve içine kapanabilecek kadar kebap ekleyin ve bohça yapın. Tepsiye ters çevirin üzerine 1 dilim kaşar domates ve biber koyup kürdan ile sabitleyin ve kızgın fırında 10 dakika kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.
davet sofraları için şık bir yemek
yemekte misafirlerim vardı ben başka neler yaptım yazayım sizlere
terbiyeli arpa şehriye çorbası
zeytin yağlıyaprak sarma
pancar rüyası
kabak mücver
karışık mevsim salata
pilav
bohça kebabı
haşhaşlı tatlı
4 yorum:
mmmmm nefisss
sadece bu bile yeter bana:)))
ellerine sağlık
çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
evet hatice misafir yoksa yanına salatayla banada yeter
sağol arkadaşım
mutfağa buyrun : sağol canım
sevgiler benden
Yorum Gönder