Yarım kilo aşurelik buğday
1 kilo kırmızı et (ben koyunun boyun kısmını kullandım )
üzeri için tere yağ salça
YAPILIŞI
keşkeklik buğdaylarımızı iyice yıkıyoruz.tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip bi taşımlık kaynatıyoruz ve süzmeden bi gece suyuyla birlikte bekletiyoruz.ertesi gün etlerimizi haşlıyoruz ve kemiklerinden ayırıyoruz ve ufak parçalara ayırıyoruz.akşamdan beklettiğimiz buğdayımızı,ufak ufak parçalara ayırdığımız etlerimizi birleştiriyoruz ve haşladığımız etin suyuyla birlikte pişiriyoruz.keşkek pişirilirken malzemeler tahta kaşıkla (DÖVÜLÜR) karıştırılır ve birbiriyle iyice kaynaşması sağlanır.gerekiyorsa arada et suyu ilave ederek kıvam sağlayın macunlaştıysa tamamdır üzeri için tereyağını eritip içine biraz salca koyup kavurun çok az su ilavesiyle açın servis tabaklarına aldığınız keşkeğin üzerine kaşıkla dökün Karabiber serpin ayran yada mevsim salatayla servis edin
verdiğim ölçülerle 4 kiloluk bir tencere oldu siz yarım ölçü yapabilirsiniz
AFİYET OLSUN
3 yorum:
Ohhhh, sakız sakız uzamış.. Kolun kopmuştur Müjgancım ama işte böyle ipliksi uzaması kıvamının süper olduğunu gösteriyor, ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık canım afiyetler olsun:)
off bayilirim ellerine saglik Mujgan ablacim...
Yorum Gönder