19 Şubat 2014 Çarşamba

AÇMA MİLFÖY BÖREK

MALZEMELER
1 paket milföy
nişasta
İÇİ İÇİN 
1 kilo patates
1 demet maydanoz
karabiber,pul biber ,tuz
 üzerine yumurta sarısı 
sıvı yağ 
YAPILIŞI
patateslerimizi haşlayalım pişince soyalım ezelim  maydanozu doğrayalım  baharatlarımızı ilave edip karıştıralım  içimiz hazır , tezgahamıza biraz nişasta serpelim üzerine milföyfümüzün bir karesini koyup tekrar nişasta serpelim ve merdane yada oklavayla uzun bir şekilde açalım ikiye bölelim bir ucuna patatesli harcımızı koyup saralım  tepsiye sıralıyalım  yarım su bardağı sıvı yağın içine yumurta sarı koyup karıştıralım  fırçayla böreklerimizin üzerine sürelim  220 derece önceden ısınmış fırında pişirelim.
yuvarlak şekilde yapmak isterseniz ozaman açtığınız milföyleri kesmeden harcınızı koyup yuvarlak sarın 
AFİYET OLSUN 











Hiç yorum yok: