MALZEMELER
1 paket milföy
nişasta
İÇİ İÇİN
1 kilo patates
1 demet maydanoz
karabiber,pul biber ,tuz
üzerine yumurta sarısı
sıvı yağ
YAPILIŞI
patateslerimizi haşlayalım pişince soyalım ezelim maydanozu doğrayalım baharatlarımızı ilave edip karıştıralım içimiz hazır , tezgahamıza biraz nişasta serpelim üzerine milföyfümüzün bir karesini koyup tekrar nişasta serpelim ve merdane yada oklavayla uzun bir şekilde açalım ikiye bölelim bir ucuna patatesli harcımızı koyup saralım tepsiye sıralıyalım yarım su bardağı sıvı yağın içine yumurta sarı koyup karıştıralım fırçayla böreklerimizin üzerine sürelim 220 derece önceden ısınmış fırında pişirelim.
yuvarlak şekilde yapmak isterseniz ozaman açtığınız milföyleri kesmeden harcınızı koyup yuvarlak sarın
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder