MALZEMELER
2 su bardağı kısırlık bulguryarım su bardağı irmik
2 tane haşlanmış patates
1 yumurta
1 yemek kaşığı acı biber ,bir tatlı kaşığı domates salçası
tuz
İÇ MALZEMESİ
250 grm kıyma
2 tane soğan
1 demet maydanoz
tuz,kara biber,kekik,pul biber
YAPILIŞI
bulgur ve irmiği biraz tuz koyup kısır yapar gibi kaynar suyla ıslatalım kabarması için bekletelim .
kıymayı tavaya alalım rengi değişene kadar kavuralım soğanları ilave edelim kavurmaya devam edelim .
baharat ve tuzunu ilave edelim yıkayıp doğradığımız maydonazu koyup karıştıralım ocağımızı kapatalım .
bu arada bulgurumuz kabardı içine haşlanmış patatesleri rendeleyelim yumurtayı kıralım salçayıda koyup yoğuralım ve iki eşit parçaya ayıralım yuvarlak borcamı bolca yağlıyalım hamurum bir parçasını tepsiye yayalım arada elimizi ıslatalım ,kıymalı harcımızı eşit şekilde yayalım .
Geri kalan hamurdan da yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Yine elimizi suyla ıslatalım ve hamuru elimizde yassıltalım. Yassıltığımız hamurları iç malzememizin üzerine koyalım. Bu şekilde yaparak bütün iç malzemenin üzerini hamurla kapatalım. En son yine elimizi suyla ıslatıp hamuru düzleyelim.bolca yağ sürelim . Sonrada arzu ettiğimiz büyüklükte köftemizi keselim.
Önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 45 dakika 220 derecede pişirelim.
AFİYET OLSUN
4 yorum:
elıne sağlık çok severım
himm nefis, ellerine saglik Mujgan ablacim. sevgilerimle :)
Çok güzel oluyor bu, bayılırım :) Ellerine sağlık Müjgancım, tablo gibi görünüyor seninki de :)
Müjgan hanım merhabalar,
Blogunuzda çok güzel tarifler var.
Adana'da buna Sini Köftesi denir. Bu yemeğe içli köftenin kardeşi de diyebiliriz. Harika görünüyor;
Ellerinize sağlık, sevgiler.
Yorum Gönder