25 Eylül 2014 Perşembe

NOHUTLU BÖREK






MALZEMELER

3 bardak su bardağı nohut

1 çay bardağı sıvı yağ

2 büyük soğan

karabiber,tuz

1 çay bardağı galeta unu

HAMUR İÇİN

1 kilo un

1 tatlı kaşığı tuz

su

1 yemek kaşığı sirke

hamuru yağlamak için 1 su bardağı sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN

Yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

3 bardak nohutu akşamdan ıslatalım ,sabah haşlayalım sıcak iken ezelim .2 kuru soğanı yemeklik doğrayıp 1 çay bardağı yağda pembeleşene kadar kavuralım ezdiğimiz nohutların üzerine dökelim
kara,biber tuz galeta ununu ilave edip karıştıralım .

Hamur malzemesiyle yumuşak bir hamur yapın,1 saat dinlensin..Hamuru 8tane beze yapın,20 santim kadar açın,üst üste aralarına yağ sürerek sıralayın yarım saat dinlensin,Bir başka tepsiye ters çevirin hamurları başlayın tek tek açmaya sofra bezini üzerinde hamurları sağa sola çekerek açabildiniz kadar açın ,yırtılırsa önemli değil.Yarısına hazırladığınız içten serpin,boş kalan yere fırçayla yağ serpin,bezin uçlarından tutarak kaldırın rulo şeklini alsın ,tepsinize dolayarak yerleştirin.Kalan yağı ve yumurta sarısını çırp üzerine sür.250 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
   
isterseniz hazır yufka ilede yapabilirsiniz,

afiyetolsun


Hiç yorum yok: