8 Aralık 2014 Pazartesi

KIBRIS TATLISI



Gıda ısrafını onleme baslıgı altında 
bayat ekmek değerlendirme yarışması yapıldı bu gün Forum Bornova Kipa Aile Kulübünde ben kıbrıs tatlısıyla yarışmaya katıldım üçüncü oldum

MALZEMELER
4 adet yumurta
yarım  su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı su
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması İçin
1 litre süt
4 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
1 yemek kaşığı şeker
1 paket toz kremşanti

Şerbeti İçin
1,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker

not:  bayat ekmekleri kurutup rondodan geçirdim  galeta unu yaptım

YAPILIŞI
Tatlımızın ilk önce şerbetini hazırlıyoruz.
Suyla şekeri ocağa alıp eriyene kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 10 dk kaynatıyoruz.
Tatlı için yumurtaları ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Ardından galeta unu, ve diğer bütün malzemeleri ekliyoruz.
Yağlanmış kare borcama döküp, altı üstü kızarana kadar 150 derecede pişiriyoruz.
İlk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz.
Bu arada kırema için süt un ve şekeri karıştırıp kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra toz kremşantiyi üzerine döküp mikserle 3 dk çırpıyoruz.
Şerbeti çeken tatlının üzerine kremayı yayıp üzerini cevizle süslüyoruz.
Dolapta 2-3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN



4 yorum:

Fatma dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerinize sağlık, tebrikler.

lokumpilavi dedi ki...

Müjgan Hanım tebrik ederim ,
hem lezzetli bir tatlı hemde amacı çok güzel ellerinize sağlık :)

Sevgiler
Sevilay

Emel Yılmaz Akan dedi ki...

Tebrikler bu güzel ödül için…
Benim son zamanlarda sıkça yaptığım favori tatlılarımdan …
ELeerinize sağlık…
Sevgiler…

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

emel yılmaz akan teşekkür ederim bende çok sevdim
sevgiler