lazanya tarifini arkadaşım pembe kekikten aldım biraz değişiklikler yaptım ıspanaklı çok sevdik biz isterseniz kıymalıda yapabilirsiniz
MalzemelerHazır lazanya plakaları (adedi tepsinizin boyutuna göre değişebilir)
350 gr taze Kaşar Peyniri
500 gr ıspanak
kuru soğan
Beşamel sos için malzemeler
1 litre süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
100 gr tereyağı
3 çorba kaşığı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
tavaya soğanı doğrayıp kavuralım Güzelce temizleyip yıkadığımız ıspanakları soğanın üzerine koyup yüksek ateşte kavuralım fazla su salmasın tuzunu karabiberini ilave edip ocağı kapatalım Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Beşamel sosu yapmak için önce tencerede tereyağını eritelim. Unu ekleyip kahverengileşmemesi için çırpma teli ile sürekli karıştırarak kavuralım. Kavurma işlemi tamamlanınca karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü ekleyelim. Sosun topaklanmamasına dikkat edelim. Sosun kıvamına bakıp gerektikçe süt ekleyelim. Sos koyu domates çorbası kıvamına geldiği zaman rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim. Kaşar peyniri sosun içinde iyice eriyince sosu ocaktan alalım.
YAPILIŞI
Sosların hazırlığı bittikten sonrakare borcamın n tabanına ince bir tabaka beşamel sos sürelim. (börek yaparken tepsinin tabanını yağlıyormuş gibi) Sosun üzerine bir kat lazanya plakasını yerleştirelim. Kalan beşamel sosun dörtte birini lazanya plakalarının üzerine yayalım. Ispanakların üçte birini beşamel sosun üzerine serpiştirelim. Ispanakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim. Sonra ikinci kat lazanya plakalarını döşeyerek üzerine aynı işlemi uygulayalım. Son kat lazanya plakasının üzerine sadece beşamel sosun kalanını yaydıktan sonra son olarak kaşar peynirinin tamamını serpelim ve fırına verelim. Yaklaşık kırk dakika kadar ve üzeri kızardıktan sonra (üzeri erken kızarmaya başlıyorsa fırın ısısını düşürelim, çünkü her fırının termostat ısı ayarları farklı olabiliyor) fırından çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun.
Beşamel sos için malzemeler
1 litre süt
3 çorba kaşığı un (tepeleme)
100 gr tereyağı
3 çorba kaşığı dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
tavaya soğanı doğrayıp kavuralım Güzelce temizleyip yıkadığımız ıspanakları soğanın üzerine koyup yüksek ateşte kavuralım fazla su salmasın tuzunu karabiberini ilave edip ocağı kapatalım Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Beşamel sosu yapmak için önce tencerede tereyağını eritelim. Unu ekleyip kahverengileşmemesi için çırpma teli ile sürekli karıştırarak kavuralım. Kavurma işlemi tamamlanınca karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü ekleyelim. Sosun topaklanmamasına dikkat edelim. Sosun kıvamına bakıp gerektikçe süt ekleyelim. Sos koyu domates çorbası kıvamına geldiği zaman rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim. Kaşar peyniri sosun içinde iyice eriyince sosu ocaktan alalım.
Sosların hazırlığı bittikten sonrakare borcamın n tabanına ince bir tabaka beşamel sos sürelim. (börek yaparken tepsinin tabanını yağlıyormuş gibi) Sosun üzerine bir kat lazanya plakasını yerleştirelim. Kalan beşamel sosun dörtte birini lazanya plakalarının üzerine yayalım. Ispanakların üçte birini beşamel sosun üzerine serpiştirelim. Ispanakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirelim. Sonra ikinci kat lazanya plakalarını döşeyerek üzerine aynı işlemi uygulayalım. Son kat lazanya plakasının üzerine sadece beşamel sosun kalanını yaydıktan sonra son olarak kaşar peynirinin tamamını serpelim ve fırına verelim. Yaklaşık kırk dakika kadar ve üzeri kızardıktan sonra (üzeri erken kızarmaya başlıyorsa fırın ısısını düşürelim, çünkü her fırının termostat ısı ayarları farklı olabiliyor) fırından çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet Olsun.
12 yorum:
Çok güzel görünüyor:))
Kıymalı lazanyaya bayılan ben sanırım ıspanaklıyı da severim.
Süper çok güzel doyurucu. Ellerinize sağlık.
Leziz görünüyor ellerine sağlık
genelde kıymalı tüketiyoruz ama ıspanaklıya da hayır demem..
Ellerinize sağlık,afiyetler olsun size…
Sevgilerimle…
ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık.... :Harika görünüyor....
Ellerinize sağlık.
eline sağlık, börek gibi olmuş.
ıspanaklı olsun 3 kuruş fazla olsun, elinize sağlık :)
Ellerine sağlık.Ispanakla bizimkilerin arası pek iyi değil :) Ama nefis olduğu belli oluyor. Afiyet olsun.
Sevgiler
Lazaanyaya bayılırım..ıspanaklısını hiç denemedim ama eminimki güzeldir..eline sağlık Müjgancım..
Yorum Gönder