MALZEMELER
2 su bardağı şalgam
1 su bardağı iri pilavlık bulgur
1 kutu mısır
1 demet maydonoz
7,8 tane kornişon turşu
5,6 tane taze soğan
2 yemek kaşığı zeytin yağ
YAPILIŞI
2 bardak şalgamı tencere koyun kaynatın kanaya başlayınca bulguru dökün içine kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin .ocağı söndürün demlensin vede soğusun
maydonoz ,soğan ve turşuları küçük küçük doğrayın soğuyan bulgura karıştırın 2 kaşık zeytin yağı ile birlikte harmanlayın yağı parlaklık versin diye koyuyorum tuz ve limon koymayın şalgam lezzetlendiriyor
AFİYETOLSUN
3 yorum:
Ne güzel görünüyor. Rengarenk.. Bir de bulgurlu... Bir de şalgamlı... :) Daha ne olsun... Ellerinize sağlık... Sevdiğim lezzetler bir arada....
çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Renk şahane. Sebze yemeyi sevmeyenler için iyi bir seçenek. Elinize sağlık.
Yorum Gönder