7 Kasım 2015 Cumartesi

KARIŞIK TURŞU



MALZEMELER
 Salatalık 1,5 kilo salatalık kornişon
1 kilo gök domates,  domatesleri üzerini artı şeklinde çok derin olmadan kesin 
yarım kilo havuç ,soyup dilimleyin 
yarım kilo kırmızı biber 
yarım kilo biber, bıçakla delin biberleri 
acı biber 10 tane kadar
üzeri için maydanoz
Tuz  2 su bardağı, kontrol edin az gelirse ilave edin 
1.5 kilo sirke
1 kahve fincanı limon tuzu
 sarımsak 1 baş 
 15 tane nohut
 su ,
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
tüm sebzeyi yıkayın suları süzülsün.kavanozun dibine nohutları atın salatalıkları ve diğer sebzeleri yerleştirin aralarına acı seviyorsanız acı biber koyun soyduğunuz sarımsakları koyun .suyun içine diğer malzemeleri karıştırın kavanoza boşaltın ,üzerine maydanoz koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın 15 ,20 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.

AFİYETOLSUN

11 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık ben de kurdum turşularımı insanın kendi yaptığı gibisi yok vallahi sevgiler

sevdicann dedi ki...

Tuzun oranı çok önemli turşu icin. Şekeri ilk defa duyuyorum. Ağzım sulandı ellerini sağlık

KEYFİMCE YAPTIKLARIM dedi ki...

Bereketli olsun :)) Eline sağlık :))

Unknown dedi ki...

Merhabalar, turşularınız ne kadar güzel ve iştah açıcı görünüyor. Kışlık hazırlıklarınızı afiyetle yemeniz dileklerimle. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Sefagencal çok teşekkürler

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Teşekkürler nurdancim

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Teşekkürler tuz onemli sekerde onemli oluşumu hızlandırıyor

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Evet kendin yapınca gönül rahatlığınla yiyebiliyorsun sizinde ellerinize sağlık sevgiler

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Evet kendin yapınca gönül rahatlığınla yiyebiliyorsun sizinde ellerinize sağlık sevgiler

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Teşekkürler tuz onemli sekerde onemli oluşumu hızlandırıyor

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Sefagencal çok teşekkürler