Salatalık 1,5 kilo salatalık kornişon
1 kilo gök domates, domatesleri üzerini artı şeklinde çok derin olmadan kesin
yarım kilo havuç ,soyup dilimleyin
yarım kilo kırmızı biber
yarım kilo biber, bıçakla delin biberleri
acı biber 10 tane kadar
üzeri için maydanoz
Tuz 2 su bardağı, kontrol edin az gelirse ilave edin
Tuz 2 su bardağı, kontrol edin az gelirse ilave edin
1.5 kilo sirke
1 kahve fincanı limon tuzu
sarımsak 1 baş
15 tane nohut
su ,
2 yemek kaşığı şeker
su ,
2 yemek kaşığı şeker
YAPILIŞI
tüm sebzeyi yıkayın suları süzülsün.kavanozun dibine nohutları atın salatalıkları ve diğer sebzeleri yerleştirin aralarına acı seviyorsanız acı biber koyun soyduğunuz sarımsakları koyun .suyun içine diğer malzemeleri karıştırın kavanoza boşaltın ,üzerine maydanoz koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın 15 ,20 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.
AFİYETOLSUN
AFİYETOLSUN
11 yorum:
Elinize sağlık ben de kurdum turşularımı insanın kendi yaptığı gibisi yok vallahi sevgiler
Tuzun oranı çok önemli turşu icin. Şekeri ilk defa duyuyorum. Ağzım sulandı ellerini sağlık
Bereketli olsun :)) Eline sağlık :))
Merhabalar, turşularınız ne kadar güzel ve iştah açıcı görünüyor. Kışlık hazırlıklarınızı afiyetle yemeniz dileklerimle. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Sefagencal çok teşekkürler
Teşekkürler nurdancim
Teşekkürler tuz onemli sekerde onemli oluşumu hızlandırıyor
Evet kendin yapınca gönül rahatlığınla yiyebiliyorsun sizinde ellerinize sağlık sevgiler
Evet kendin yapınca gönül rahatlığınla yiyebiliyorsun sizinde ellerinize sağlık sevgiler
Teşekkürler tuz onemli sekerde onemli oluşumu hızlandırıyor
Sefagencal çok teşekkürler
Yorum Gönder