1 Aralık 2015 Salı

SOĞAN YAHNİSİi (papaz yahnisi )



Malzemeler
15-20 adet arpacık soğan
500 gr kemiksiz kuşbaşı et
100 gr tereyağ,ya da margarin
yarım çay kaşığı kimyon
yarım  çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek  kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sirke
tuz


YAPILIŞI

 arpacık soğanlarınızı soyup,su dolu bir kap içine koyun,onlar beklerken,bir tencerede ,yağınızı eritip etlerinizi,eriyen yağın için ilave edin.Etler suyunu bırakıp,çektikten sonra .Salça ve baharatlarla,sirkeyi de ilave ettikten sonra,etlerin biraz üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle,etleri pişirmeye devam edin.Etlerin pişmesine yakın en son soğanları ve tuzu ilave edin.Burada en son soğanları ilave etme nedenimiz,arpacık soğan hemen pişeceğinden dağılıp şeklinin bozulmaması.Soğanların piştiğinde yemeğiniz servise hazır demektir. bu yemeğin en zor kısımda soğanların soyulması.Geri kalan kısmı son derece pratik.

afiyet olsun

3 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

şu soğanları soymaya üşenmesem bende deneyeceğimde üşengeçlik işte:) ellerine sağlık canım bu soğuyan gunlerde hem sağlıklı hem de leziz olmuş sevgiler..

belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

ELINIZE SAĞLIK ÇOK SEVERIM

sevdicann dedi ki...

Ellerine sağlık güzel görünüyor