12 Ocak 2016 Salı

ELMAS KURABİYE






MALZEMELER
250 gr. Tereyağı yada margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
2, 5 yemek kaşığı kakao
3, 5 – 4 su bardağı un
1 paket vanilya
Nutella ( piştikten sonra üzerine )
1 çay bardağı toz şeker ( Kurabiyelerin dışına )

YAPILIŞI

Yoğurma kabına, oda ısısında yumuşayan tereyağını, yumurtayı ve pudra şekerini alıp karıştırın. Un haricindeki diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştırın ve azar azar un ile kabartma tozunu ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Yuvarladığınız kurabiyeleri toz şekerine bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyelerin ortalarına parmağınızla çukur oluşturun ve önceden ısıtılmış 175 derecede pişirin. Kurabiyeler soğuyunca çukur kısımlarına 1 çay kaşığı çikolata koyarak servis edin.

NOT unu yavaş yavaş ilave edin




3 yorum:

http.//belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

elınıze sağlık

Ada Deniz dedi ki...

Benim çocukların en sevdiği kurabiyelerden biri bu. Ellerine sağlık...

nergis mevsimi dedi ki...

Eline sağlık Müjgan'cığım, sevgiler.