21 Şubat 2016 Pazar

ELMA DOLGULU AYVA TATLISI




ayva tatlısı sevdiğim tatlıların başında gelir hafif bir tatlı  ,renk vermesi için gıda boyası yerine ayvanın çekirdeklerini kullandım doğal renkte oldu 
MALZEMELER
4 adet ayva
toz şeker
2 su bardağı su
1 tane çubuk tarçın
4 tane karanfil 

dolgu malzemesi 

2 tane elma
1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz tarçın 
2 yemek kaşığı şeker
üzeri için
kaymak

YAPILIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri atmıyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde yemek kaşığı ile iki kaşık toz şeker ilave ediyoruz.karanfil ve çubuk tarçını suya bırakıyoruz Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz.daha sonra 2 tane elmayı rendeleyip 2 yemek kaşığı şeker ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz içine dövülmüş cevizi ekleyip tencereden servis tabağına aldığımız ayvaların içine dolduralım üzerine kaymak koyup servis yapalım 
AFİYET OLSUN 


1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.