ayva tatlısı sevdiğim tatlıların başında gelir hafif bir tatlı ,renk vermesi için gıda boyası yerine ayvanın çekirdeklerini kullandım doğal renkte oldu
MALZEMELER4 adet ayva
toz şeker
2 su bardağı su
1 tane çubuk tarçın
4 tane karanfil
4 tane karanfil
dolgu malzemesi
2 tane elma
1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı şeker
üzeri için
YAPILIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri atmıyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde yemek kaşığı ile iki kaşık toz şeker ilave ediyoruz.karanfil ve çubuk tarçını suya bırakıyoruz Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz.daha sonra 2 tane elmayı rendeleyip 2 yemek kaşığı şeker ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz içine dövülmüş cevizi ekleyip tencereden servis tabağına aldığımız ayvaların içine dolduralım üzerine kaymak koyup servis yapalım
kaymak
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri atmıyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde yemek kaşığı ile iki kaşık toz şeker ilave ediyoruz.karanfil ve çubuk tarçını suya bırakıyoruz Su kaynayana kadar harlı ateşte daha sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz.daha sonra 2 tane elmayı rendeleyip 2 yemek kaşığı şeker ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz içine dövülmüş cevizi ekleyip tencereden servis tabağına aldığımız ayvaların içine dolduralım üzerine kaymak koyup servis yapalım
AFİYET OLSUN
1 yorum:
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder