12 Mart 2016 Cumartesi

URFA KAZAN KEBABI (patlıcankebabı)



 Malzemeler
4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
4 adet domates

1 dometes içi için
350 gram  kıyma
 tuz
1 çay kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı isot  acı seviyorsanız
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su






 HAZIRLANIŞI

 Patlıcanların uç kısımları alınır, üzerinden 2 parmak aralığında  kesikler atılır. koparmayın
Kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Üzerine  küçük küçük domates ve sivri biber doğranır. kıyması eklenir. Tuzu, karabiberi,  isotu konur. 2 yemek kaşığı salçasını ilave edelim ve yoğuralım
 Kesikler açılan patlıcanların arasına köfte gibi sıkılmadan, hazırlanan harçtan konup tencereye dizilir. (Tencerenin pilav tenceresi olması önemli).dometesleride koparmadan kesip içine  harçtan koyalım
Üzerine 1cay bardağı su eklenir. Patlıcan ve domates kendi suyunu verecektir. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.1,5  . 2 saat kısık ateşte pişirelim

Afiyet Olsun...




3 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

ellerine sağlık bayılırım ve patlıcanın tam mevsimi olduğun da sıkça yaparım:))

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Tesekkurler orgucantam

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

Tesekkurler orgucantam