4 adet patlıcan
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
4 adet domates
1 dometes içi için
350 gram kıyma
tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı isot acı seviyorsanız
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı su
Patlıcanların uç kısımları alınır, üzerinden 2 parmak aralığında kesikler atılır. koparmayın
Kuru soğanlar küçük küçük doğranır. Üzerine küçük küçük domates ve sivri biber doğranır. kıyması eklenir. Tuzu, karabiberi, isotu konur. 2 yemek kaşığı salçasını ilave edelim ve yoğuralım
Kesikler açılan patlıcanların arasına köfte gibi sıkılmadan, hazırlanan harçtan konup tencereye dizilir. (Tencerenin pilav tenceresi olması önemli).dometesleride koparmadan kesip içine harçtan koyalım
Üzerine 1cay bardağı su eklenir. Patlıcan ve domates kendi suyunu verecektir. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılır.1,5 . 2 saat kısık ateşte pişirelim
Afiyet Olsun...
3 yorum:
ellerine sağlık bayılırım ve patlıcanın tam mevsimi olduğun da sıkça yaparım:))
Tesekkurler orgucantam
Tesekkurler orgucantam
Yorum Gönder