7 tane büyük soğan
tuz ,haşlamak için su
İÇ MALZEME
100 grm kıyma
1 su bardağından az eksik pirinç
biber ve domates salçası
1 soğan
nane,karabiber,pul biber acı seviyorsanız
tuz yarım demet maydonoz
zeytin yağ 1 yemek kaşığı sumak 1 yemek kaşığı nar ekşisi
YAPILIŞI
, Tencere ye bolca su konur kaynamaya bırakılır,soğanlar soyulur
Soğanlar yarı ya kadar bıçak yardımı ile kesilir. Soğanlar kaynayan su ya atılır. Ve yumuşayıp hafif katlar şişene kadar pişirelim. Çok pişirip erimesin,
İç hazırlayalım, bunun için 1 adet soğan ince ince doğranır. Kıyma pirinç ve diğer malzemeler karıştırılıp iç harcı hazırlanır.
tencereden alıp soğuk suya tuttuğumuz Soğanların katı açılıp, tabağa serilir ve ucuna iç harcı konulur. harcı konulan taraftan sarma sarar gibi soğanları sarıyoruz.
Tencerenin en altına soğanların iç cücüklerini koyalım. Üzerlerine sarmalarımızı dizelim.Biraz sıvı yağı kızdıralım, 1 yemek kaşığı biber salçası ezilir ve 1su bardağı kadar su ile açılır. Bu sos yemeğe dökülür 1 bardak suda sumağı bekletip süzdüm nar ekşisinide ilave ettim sarmaların üzerine döktüm üzerinede düz bir tabak kapattım açılmasınlar diye önce harlı ateş de sonra kısık ateş de kapağı kapalı olarak yemeğimizi pişirelim.
İç hazırlayalım, bunun için 1 adet soğan ince ince doğranır. Kıyma pirinç ve diğer malzemeler karıştırılıp iç harcı hazırlanır.
tencereden alıp soğuk suya tuttuğumuz Soğanların katı açılıp, tabağa serilir ve ucuna iç harcı konulur. harcı konulan taraftan sarma sarar gibi soğanları sarıyoruz.
Tencerenin en altına soğanların iç cücüklerini koyalım. Üzerlerine sarmalarımızı dizelim.Biraz sıvı yağı kızdıralım, 1 yemek kaşığı biber salçası ezilir ve 1su bardağı kadar su ile açılır. Bu sos yemeğe dökülür 1 bardak suda sumağı bekletip süzdüm nar ekşisinide ilave ettim sarmaların üzerine döktüm üzerinede düz bir tabak kapattım açılmasınlar diye önce harlı ateş de sonra kısık ateş de kapağı kapalı olarak yemeğimizi pişirelim.
1 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK ABLAM ÇOK İŞTAH AÇICI :)
Yorum Gönder