4 Nisan 2016 Pazartesi

SOĞAN DOLMASI




MALZEMELER

7 tane büyük soğan

tuz ,haşlamak için su

İÇ MALZEME

100 grm kıyma

1 su bardağından az eksik pirinç

biber ve domates salçası

1 soğan

nane,karabiber,pul biber acı seviyorsanız

tuz yarım demet maydonoz

zeytin yağ 1 yemek kaşığı sumak 1 yemek kaşığı nar ekşisi



YAPILIŞI


, Tencere ye bolca su konur kaynamaya bırakılır,
soğanlar soyulur
Soğanlar yarı ya kadar bıçak yardımı ile kesilir. Soğanlar kaynayan su ya atılır. Ve yumuşayıp hafif katlar şişene kadar pişirelim. Çok pişirip erimesin,
İç hazırlayalım, bunun için 1 adet soğan ince ince doğranır. Kıyma pirinç ve diğer malzemeler karıştırılıp iç harcı hazırlanır.
tencereden alıp soğuk suya tuttuğumuz Soğanların katı açılıp, tabağa serilir ve ucuna iç harcı konulur. harcı konulan taraftan sarma sarar gibi soğanları sarıyoruz.
Tencerenin en altına soğanların iç cücüklerini  koyalım. Üzerlerine sarmalarımızı dizelim.Biraz sıvı yağı kızdıralım, 1 yemek kaşığı biber salçası ezilir ve 1su bardağı kadar su ile açılır. Bu sos yemeğe dökülür 1 bardak suda sumağı bekletip süzdüm nar ekşisinide ilave ettim sarmaların üzerine döktüm üzerinede düz bir tabak kapattım açılmasınlar diye önce harlı ateş de sonra kısık ateş de kapağı kapalı olarak yemeğimizi pişirelim.






1 yorum:

şekerinmutfağı dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK ABLAM ÇOK İŞTAH AÇICI :)