Türkiye'de ilk kez Edirne'de üretilmeye başlanan Siyah Pirincin özellikleri:
*Güçlü antioksidan*Yüksek protein*Diyet lif*Zengin mineral*Vitamin deposu
ben denedim çok beğendim sizde yapmak isterseniz yapılışı çok kolay
MALZEMELER
Bir bardak siyah pirinç
Turşu
Mısır
Kırmızı biber KÖZLENMİŞ
Zeytinyağı
Nar ekşisi
maydanoz
zeytin yağ ve tuz
YAPILIŞI
Siyah pirinç suda bekletilir. Kara bir su çıkıyor, 1 saat suda bekledikten sonra iyice yıkamak gerekiyor.
1 e 3 ölçüsü ile pirinci haşlayın. En az yarım saat sürüyor pişmesi. Tadına bakıp pişmiş olduğuna kanaat getirdiğinizde altını kapatın.
Süzdükten sonra soğumaya bırakın. Bu arada ben evde olan malzemeleri hazırladım. Turşuları, kırmızı biberi doğradım. Mısırları ilave ettim
tüm malzemeyi karıştırdım. Bol nar ekşisi, zeytinyağı ve tuz ekledim.servise hazır
afiyetolsun
3 yorum:
Super gorunuyor canim, ellerine saglik...
Sevgiler...
ben hiç denemedim ama denemek lazım.çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Siyah pirinci daha denemedim ben. Hoş çocuklar talep etmedikçe normal pirinç pilavını da pek yapmıyorum ya...Görüntü çok güzel ama..
Yorum Gönder