7 Mayıs 2016 Cumartesi

PATLICAN OTURTMA






Malzemeler
1 kilo patlıcan
200  gr kıyma
1 adet domates rendesi
1adet kuru soğan küçükse 2
 salça
1 adet sivri biber
Tuz,maydanoz

Patlıcanları  soyun.
Suyun içine tuz ekleyerek patlıcanları bu tuzlu suda bekletin. Bu hem kararmasını önleyecek hem de fazla yağ çekmesini engelleyecektir.
Patlıcanları sudan çıkartın, kağıt havlu ile suyunu alın.
Dilimledikten sonra sıvı yağda kızartın.
Başka bir tavaya sıvı yağı ve soğanı burada kavurun.
İçine kıymayı ve biberi ekleyip biraz daha kavurmaya devam edin.
Daha sonra içine domatesi, tuzu,  salçasını da ekleyip kavurun.ocağı kapatınca maydonozu ilave edip karıştırın
Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin ve üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan dökün.

Son olarak içine bir bardak su ekleyin ve kısık ateşte su kaynayıncaya kadar pişirin.yada fırında pişirin benim tercihim fırın oldu 





Hiç yorum yok: