1 Mayıs 2016 Pazar

EKŞİ ERİKLİ YAPRAK SARMA

MALZEMELER
yarım kilo taze yaprak
3 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 demet nane
karabiber, tuz ,limon
4 tane taze soğan
1 çay bardağı zeytin yağ
1 tane kuru sogan
1 yemek kasığı salça
üzeri için ekşi erik

YAPILIŞI
yaprakları haşlayalım
soğanı doğrayıp zeytin yağda kavuralım ,üzerine salçayıda ilave edip karıştırın pirincini koyup karıştırın 1,5 bardak su koyun tuzunu karabiberini ekleyin suyu azalınca doğradığınız yeşillikleri  ilave edip karıştırın biraz demlensin yaprakları iç koyup sarın üzerine ekşi erikleri koyun zeytin yağ ve tuzunu koyup hafif kenardan görünnncek şekilde su dökün kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

afiyetolsun


1 yorum:

Saadet Uslu dedi ki...

Ekşi eriğim var, yaprak da toplamıştım baçeden. Deneyeyim ben bunu:)))