MALZEMELER
yarım kilo taze yaprak
3 su bardağı pirinç
1 demet maydanoz
1 demet nane
karabiber, tuz ,limon
4 tane taze soğan
1 çay bardağı zeytin yağ
1 tane kuru sogan
1 yemek kasığı salça
üzeri için ekşi erik
YAPILIŞI
yaprakları haşlayalım
soğanı doğrayıp zeytin yağda kavuralım ,üzerine salçayıda ilave edip karıştırın pirincini koyup karıştırın 1,5 bardak su koyun tuzunu karabiberini ekleyin suyu azalınca doğradığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın biraz demlensin yaprakları iç koyup sarın üzerine ekşi erikleri koyun zeytin yağ ve tuzunu koyup hafif kenardan görünnncek şekilde su dökün kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin
afiyetolsun
1 yorum:
Ekşi eriğim var, yaprak da toplamıştım baçeden. Deneyeyim ben bunu:)))
Yorum Gönder