31 Temmuz 2016 Pazar

DÜĞÜM AÇMA


Malzemeler
2 su bardağı süt
1su bardagi sivi yag
4 yemek kaşığı şeker
1 tatli kaşığı tuz
1 paket insant maya
2 yumurta
Aldığı kadar un
Yapılışı
Tum malzemeri karıştırin un haric unu yavas yavas ekleyin yumusak ele yapismayan hamur yogurun 1. Saat kadar mayalanmasını bekleyin . Mandalina büyüklüğünde hamur alın yuvarlayin uzun serit olsun sonra icinden gecirip düğüm yapin bir ucu altta kalacak sekilde yağlanmış tepsiye sıralayın yarım saat kadar tepsi mayasi icin bekleletip 200 derece ısınmış fırında pisirelim
Afiyetolsun

1 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

Ohhh sabah sabah mis mis ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.