28 Şubat 2017 Salı

porsiyonluk köstebek pasta


Malzemeler

3 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
2 su bardağı un


İçi için
2 adet muz
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri , şeker tamamen eriyinceye kadar yüksek devirde çırpın.Sütü, sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyerek orta devirde pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpın.Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, hazırladığınız pandispanya hamurunu eşit kalınlıkta kağıdın üzerine yayın.170 dereceye önceden ısıtılmış fırında 15,16dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin.Pişen keki fırından alın oda sıcaklığına gelinceye kadar  bekletin.su bardağı ile kekten yuvarlaklar cıkarın bir kaşık şanti koyup muz dilimi koyun üzerine şanti koyun yine kalan kek parçalarını rondodan geçirip üzerine serpin  tüm keklere aynı işlemi yapın buzdolabında 1,2 saat bekletip servis edin 

Hiç yorum yok: