7 Kasım 2018 Çarşamba

KIBRIS TATLISI



3 adet yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı artı 2 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı kırılmış ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
bir paket kabartma tozu
Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Şerbeti için
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
yapılışı
Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın,bir bardak şekeri kavurup karamelize edin sonra yavasça suyunu dökün 10 dakika kaynasın kapatın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin.
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.


Hiç yorum yok: