21 Nisan 2010 Çarşamba

AYVA TATLISI



MALZEMELER
4 adet ayva

8 servis kaşığı toz şeker

2 su bardağı su

kaymak
3 tane elma
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
çay kaşığının ucuyla gıda boyası kullandım çekirdekler renk vermediği için





YAPILIŞI
Ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini çıkarıyoruz. Çıkardığımız çekirdekleri biriktiriyoruz. Geniş bir tencereye suyumuzu ilave ederek ayvaların kesik kısımları üstte kalacak şekilde diziyoruz. Üzerlerine ayvaları soyarken ayırdığımız çekirdekleri serpiştiriyoruz. Her ayvanın üzerini örtecek şekilde yemek kaşığı ile iki kaşık toz şeker ilave ediyoruz. Su kaynayana kadar harlı ateşte daha
sonra kısık ateşte olmak üzere rengini alana kadar (yaklaşık 1,5 saat) pişiriyoruz.daha sonra 3 tane elmayı rendeleyip 2 yemek kaşığı şeker ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz içine dövülmüş cevizi ekleyip fırın kabına aldığımız ayvaların içine dolduralım 160 derecede 15 dakika fırınlayalım Ben üzerine için kaymak tercih ettim Krem şanti ve dondurmada olabilir tercih sizin AFİYETOLSUN


Hiç yorum yok: