21 Nisan 2010 Çarşamba

PEKSİMET AVUTMASI ( ÖDEMİŞ )
















Arkadaşlar sizlerle yöresel bir tarifim var İzmir -ödemiş ilçesinde çok yapılır peksimet avutması özel nohut mayasıyla yapılan kurutulmuş ekmek(kurutarak pişiriliyor)ödemiş,bozdağ,gölcük,oralarda satılıyor peksimet ,bende ödemişli komşum pınardan öğrendim sağolsun her zaman yapar bize kendisine teşekkür ediyorum ,bende fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istedim bu güzel lezzeti,oralara yolu düşenler peksimet alıp denesinler. Peksimetin kurusunuda fotoğrafladım görmeniz için


MALZEMELER
peksimet
Isırgan otu,yoksa marul
Pırasanın beyaz kısmı,yoksa taze soğan
Domates,sızma zeytin yağ
Çökelek,tuz,ve zeytin
biber
YAPILIŞI
Peksimeti ıslatıp el bezinin arasında bekletin,tüm yeşillikleri yıkayıp küçük,küçük doğrayın,domates ve biberleri doğrayınPeksimet yumuşamıştır üzerine ufalayın çökelek ve zeytin yağ,tuz ve siyah zeytinleri ilave edip karıştırın,servise hazır orjinal tarifde ısırgan otu ve pırasayla yapılıyor biz taze soğan ve marul kullandık
AFİYETOLSUN



Hiç yorum yok: