29 Nisan 2010 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ




MALZEMELER

2 kilo çilek

1,5 kilo toz şeker

Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Saplarını ayıkladığınız çilekleri bol su içine koyun ezmeden yavaşça elinizle karıştırın.Bir saat kadar bu suyun içinde bekledikten sonra alın ve bol su içinde çilekleri bir kaç kere yıkayın.Bir başka tencereye bir kat çilek bir kat şeker olmak üzere döşeyin. Çilekleri bu kapta bir gece beklettikten sonra tencereyi hafif ateşe koyun.ben reçeli ocaka çok kaynatmam meyveler yumuşayana kadar pişiriyorumŞekeri eriyip kaynamaya başlayınca köpüklerini alın kevgirle limonu koyun bir taşım kaynayınca ocaktan alın soğuyunca bir tepsiye boşaltın üzerine tülbent mandallayıp evinizin çatısına koyup günde üç kere karıştırın iki günde kıvamını gelir sonra kavanoza boşaltın AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: