29 Nisan 2010 Perşembe

KİRAZ REÇELİ


MALZEMELER

2 kilo kiraz

1,5 kilo toz şeker

Yarım limon suyu


YAPILIŞI
Saplarını ayıkladığınız bol su içinde yıkayın suyu süzülünce çekirdeklerini çıkarın Bir başka tencereye bir kat kirazbir kat şeker olmak üzere döşeyin. kirazları bu kapta bir gece beklettikten sonra tencereyi hafif ateşe koyun.ben reçeli ocaka çok kaynatmam meyveler yumuşayana kadar pişiriyorumŞekeri eriyip kaynamaya başlayınca köpüklerini alın kevgirle, limonu koyup bir taşım kaynayınca ocaktan alın soğuyunca bir tepsiye boşaltın üzerine tülbent mandallayıp evinizin çatısına koyup günde üç kere karıştırın iki günde kıvamını gelir sonra kavanoza boşaltın

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: