29 Nisan 2010 Perşembe

ELMA REÇELİ


MALZEMELER

2 kg elm

5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

2 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı vanilya

YAPILIŞI;elmaları 4'e bölüp kabuklarını ve içini temizleyin, elmaların reçelinizin içinde hangi şekilde görünmesini istiyorsanız o büyüklük ve şekilde doğrayın, su dolu bir kabın içine koyun ki siz şerbetini hazırlayana kadar kararmasın...bir tencereye 5 bardak şeker, 4 bardak su koyup karıştırarak kaynatın, kaynamaya başladıktan itibaren, 5-7 dakika daha kaynasın, elmaları sudan çıkarıp süzün ve kaynayan tencereye atıp, yumuşayana kadar pişirin, elmalar iyice pişip yumuşayınca limon suyunu ve vanilyayı katıp, 5-10 dakika daha kaynatın, köpüklerini üzerinden kaşıkla veya kevgirle alın. tencereyi ocaktan indirip soğuduktan sonra kavanoza boşaltın

Hiç yorum yok: