29 Nisan 2010 Perşembe

ŞEFTALİ REÇELİ





MALZEMELER




3 kilo sert şeftali




2,5 kilo toz şeker




Yarım limon suyu



YAPILIŞI




Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin.Bir başka tencereye bir kat şeftali bir kat şeker olmak üzere döşeyin. Şeftali bu kapta bir gece beklettikten sonra tencereyi hafif ateşe koyun.




ben reçeli ocaka çok kaynatmam meyveler yumuşayana kadar pişiriyorum




Şekeri eriyip kaynamaya başlayınca köpüklerini alın kevgirle limonu koyun bir taşım kaynayınca ocaktan alın soğuyunca bir tepsiye boşaltın üzerine tülbent mandallayıp evinizin çatısına koyup günde üç kere karıştırın iki günde kıvamını gelir sonra kavanoza boşaltın




AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: