8 Nisan 2010 Perşembe

demir tatlısı





MALZEMELER
* 4 adet yumurta
* 4 yemek kaşığı nişasta
*Yarım paket kabartma tozu
* 2 bardak un
* 1.5 bardak su
* 1 fiske tuz
ŞURUBU İÇİN

- 3 bardak şeker

- 3 bardak su
10 damla limon suyu

YAPILIŞI
Yumurta, kabartma tozu ve tuzu iyice çırpın. Karışıma 1,5 bardak su,nişasta ve un ilave ederek tekrar iyice çırpın.mikserle çırpmayın,çırpma teli kullanın, akıcı bir hamur olacak. Bu karışımı 10 dk kadar bekletin. Kızartma kabınıza demir kalıbın üstünü bandıracak kadar sıvı yağ koyun. Yağı harlı ateşte kızdırın. Yağın içinde tamamen ısınmış olan demir kalıbı hamura batırın. (Hamurun demir kalıbın üstüne çıkmamasına özellikle dikkat edin.)

Kızgın demir kalıba hamur yapışacaktır, bunu kızgın yağın içine bırakın birkaç saniye kalıbı hiç hareket ettirmeyin. Çünkü hamur sertleşmeden kalıbı oynatırsanız hamurun şekli bozuk olur. Hamur yağda sertleşmeye başladığında demir kalıbı aşağı yukarı hareket ettirdiğinizde, demirin şeklini alan hamur kalıptan ayrılacaktır.ayrılmazsa çataldan yardım alın Yağda hamurun iki tarafını da kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu serilmiş bir tepsi üzerine yerleştirin. Demir kalıp hamurdan ayrılınca kalıbı yağın içine batırın ve demir ısındığında aynı işlemleri tekrar edin.hazırladığımız hamurdan 27 tane tatlı çıkıyor buz dolabında şerbetlemeden 10 gün saklayabilirsiniz
Daha önce hazırlayıp soğuttuğunuz şerbete kızarttığınız hamurları batırıp servis yapın.( UŞAK - ULUBEY ) yöresine ait bir tatlı 
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: