27 Nisan 2010 Salı

FIRINDA IZGARA LEVREK



MALZEMELER


Kişi sayısına göre levrek


zeytin yağ ,tuz




YAPILIŞI
Benim balık bir taneydi kızım arkadaşlarıyla güzel bahçeye balık yemeğe gitmişti bende çok seviyorum diye bir tanede bana almış temizletmiş bende fırında ızgara yaptım balıkda çok taze olduğundan harika oldu,gelelim nasıl yaptığıma güzelce yıkadım balığı suyu süzüldü iki yerinden çizik attım tuzladım fırçayla her tarafına zeytin yağ sürdüm fırını ızgara ayarında ısıttım telinide yağladım balığı üzerine koydum bir alt rafa tepsi koydum akan yağ fırını kirletmesin üstü kızarınca çevirdim çok çabuk pişiyor yağda kızaran biraz ağır oluyor ,fırında daha hafif oluyor.yanınada soğan salatası yaptım maydanozlu acılı AFİYETOLSUN



Hiç yorum yok: