16 Nisan 2010 Cuma

HAVUÇLU PATATES ÇANAĞI



MALZEMELER

· 5 patates


· 2 tane havuç

· yarım demet maydanoz


· 1 limon suyu


· 1 kaşık tereyağ veya margarin


· 1 su bardağı yoğurt


· tuz,karabiber


YAPILIŞI


Patatesleri kaynatın sıcakken soyup ezin içine ince doğranmış maydanoz tereyağ yada margarin, tuz,limon suyu Karabiber koyup karıştırın yumurtadan küçük parçalar alın patatesten, elinizi ıslatarak çanak şekli verin.havuçların kabuklarını soyup rendeleyin iki kaşık kadar su ilave edip kısık ateşte soteleyin soğuyunca yoğurtla karıştırıp servis yapacağınız zaman çanakların içine doldurun .ikram tabaklarınızda yerlerini almaya hazır patates çanakları


AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: