20 Nisan 2010 Salı

İÇLİ KÖFTE



DIŞ MALZEME

1/2kilo ince bulgur
1su bardağı irmik
2 avuç un
2 yemek kaşığı biber salçası
Pulbibier ,tuz , kimyon
İÇ MALZEME
yarım kilo yağlı kıyma
4 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı salça
Tuz ,karabiber, nane, pulbiber, kimyon
1 demet maydonoz
isterseniz ceviz

DIŞININ YAPILIŞI Bulgur ve irmik ılık suyla kısır gibi az suyla ıslatılır, yarım saat bekler ilk önce salça ve baharatlarla bulgur yoğrulur eller soğuk su ile ıslatılıp sakız gibi olana kadar yoğrulur, 2 avuç un ilave edilip tekrar yoğrulur.
İÇİNİN YAPILIŞI Soğanlar küçük doğranır yağda soğanlar kavrulur kıyma ilave edilir iyice kavrulur tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ilave edilir, ateşten alınır maydonozu konur donması beklenir.
HAZIRLANIŞI Yoğurduğumuz bulgurlu hamurdan yumurtadan küçük parçalar alınıp içi oyuluriç harcından koyup eller ıslatılarak düzgünce kapatılır kapatma sırasında ellerin ıslak olması kolay kavranmasını sağlar köfteyi kalınlaştırmadan kapatabilirsiniz hazırlanan köfteler tepsiye dizilir kaynayan tuzlu suda 5 dakika haşlanır. İstenirse haşlamadan kızartılır.kızartma yapılcaksa bol yağda kızartın
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: