20 Nisan 2010 Salı

TERBİYELİ EKŞİLİ KÖFTE


MALZEMELER
250 gram kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta akı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
tuz,karabiber
2 çorba kaşığı un
TERBİYESİ İÇİN
1 yemek kaşığı un,1 adet yumurta sarısı,1 adet limonun suyu
YAPILIŞI
Kıyma, ayıklanıp yıkanmış pirinç, yumurta akı, tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılarak una bulanır.
Soğanlar yemeklik doğranıp sıvıyağ ile kavrulur. Havuç küp kesilerek soğanlara eklenir. Daha sonra 5-6 su bardağı sıcak su eklenerek sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Tuz eklenip köfteler teker teker yapışmadan ara sıra karıştırılarak suya atılır.sonra haşlanmış nohutlar ilave edilir Köfteler pişince, 1 kaşık un yumurtanın sarısı limon suyu ile çırpılarak eklenir 5 dakika kadar kaynatıp, altı kapatılır.

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: