20 Nisan 2010 Salı

LAHANA SARMASI


MALZEMELER

2 tane soğan,

1 çorba kaşığı salça,

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nane,

1 tatlı kaşığı pulbiber,

1 çay kaşığı karabiber,

1 demet maydanoz,

1 tane limon,

yeteri kadar tuz,

2 su bardağı pirinç,

bir orta boy lahana

YAPILIŞI

Öncelikle pirinci , nişastası gidene kadar yıkayın. 1 çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı ile minik minik doğradığınız soğanları pembelştirin. Üzerine pirinçleri koyup kavurmaya devam edin. Salçasını, tuzu ve baharatlarını ekleyip 3,4 dakika daha kavurduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu döküp kısık ateşte iç harcınıı yarı kıvamda kapağı kapalı bir şekilde pişirin. Diğer taraftan lahanayı yapraklara ayırın kaynamış suda haşlayın Ilıyan iç harcına ince kıyılmış maydanoz koyun ve yarım limon suyunu sıkın. Bu işlemden sonra sarma işlemine başlayabilirsiniz.lahananın damarlı kısımlarını bıçakla kesin istediğiniz incelikte sarın Sardıktan sonra yayvan bir tencereye dizip zeytinyağ ve limon suyunu ilave edin üzerine düz bir porselen tabak koyun ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: