21 Nisan 2010 Çarşamba

MİLFÖYDE BAGET


Porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahipliğini http://karabiberinmutfagi.blogspot.com
üçüncü tarifimi gönderiyorum kolaylıklar diliyorum

MALZEMELER:
Kişi sayısına göre tavuk baget
Kişi sayısına göre milföy
1 Tane yumurta sarısı

Tuz ve istediğiniz baharatlar
YAPILIŞI:
Tavuk bagetleri temizleyin yıkayın. Tencereye alıp üstüne çıkacak kadar su ve tuz koyarak pişirin. (Etler fırında da pişeceği için dikkatli pişirin çok pişmesin dağılabilir.) Pişen bagetleri dışarıya çıkarıp suyunu süzdürün derilerini çıkarın üzerine istediğiniz baharatlrıkarıştırıp sürün Dışarıda bir müddet bekleyen milföyleri elinizle esneterek bagetleri sarın. Ek kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. (Ben butların alt kısımlarının güzel görünmesi için alüminyum folya ile kapladım.) Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Pilavın yanına bir tane milföylü baget koyarak servis yapın.

Hiç yorum yok: