20 Nisan 2010 Salı

KARNABAHAR KIZARTMASI


MALZEMELER

1 orta boy karnabahar
3 adet yumurta
1.5 kaşık un
Biraz tuz
1 adet limon
Kızartmak için yağ

Sarımsak veYoğurt,

YAPILIŞI
Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır ve yıkanıp temizlenir. 20 dakika kadar tencerede kaynatılır. Kokusu rahatsız etmesin diye kaynama suyuna biraz limon konur. Sonra, karnabaharlar süzgece alınır ve soğutulur. Bu arada yumurta, un ve tuz derin bir kapta çırpılır. Kızartma tavasında yağ kızdırılır. Soğumuş karnabaharlar yumurtalı karışıma batırılır ve yağda kızartılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür

AFİYETOLSUN

Hiç yorum yok: